Новости

Систем на нараквица за идентификација на пациентот

Воведувањето на системот за идентификација на пациенти, кој е стандард за здравствена заштита во најразвиените европски земји, и овозможи на клиниката Магдалена да го заврши процесот на акредитација од Accreditation Canada International и да го подигне нивото на квалитетот на здравствената заштита.

• Предизвик

Во согласност со барањата на современиот бизнис и сертифицирањето од страна на компанијата за акредитација „Accreditation Canada International“, клиниката Магдалена е посветена на подигање на безбедноста на пациентите на повисоко ниво и подобрување на квалитетот на здравствената заштита.

• Решение

Специјализирано ИТ решение кое ги комбинира болничкиот информациски систем и уникатен систем на нараквица со баркод, чие воведување обезбедува точна идентификација на пациентот и овозможува лесен увид во медицинската и друга документација.

• Придобивки

Идентификацијата на пациентот е дополнително поедноставена, можноста за лекување на погрешен пациент е минимизирана, а пристапот до медицинските податоци е побрз. Со поефикасно следење на дијагностичките и терапевтските процедури, продуктивноста е значително зголемена.

Прашајте стручно лице

Имате прашања или ви треба совет? Јавете ни се, сакаме да ви помогнеме.

Поставете прашање

Прашајте стручно лице

Имате прашања или ви треба совет? Јавете ни се, сакаме да ви помогнеме.

Поставете прашање

Политика за колачиња

Со цел оваа веб-страница да функционира правилно и да го подобриме вашето корисничко искуство, ние користиме колачиња. Пронајдете повеќе информации во нашите Политика за колачиња.

Изберете колачиња на страната

Овозможете или оневозможете употреба на функционалните и / или рекламните колачиња опишани подолу од веб-страницата:

Поставки Прифаќам се Во ред!